Stranica
Home > Vesti > “Albanija je u stanju ludila”

“Albanija je u stanju ludila”


Tirana — Bivši albanski ministar spoljnih poslova i univerzitetski profesor Besnik Mustafaj ocenio je da se Albanija nalazi u stanju “ludila i antiustavnosti”.


Izvor: Tanjug

Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

On smatra da je albanska ekonomija “potonula” u krizu i da to potvrđuje i Institut za statistiku – INSTAT, prenosi portal a1on.

“Država je pala, vlast je na kolenima. Situacija u zemlji je antiustavna. Naša ekonomija je uništena, što je potvrdio i INSTAT. Kada ne funkcionišu ekonomija, vladavina prava, onda kakva je situacija? Razume se, ovo je luda sitacija”, istakao je Mustafaj.

Komentarišući lokalne izbore u toj zemlji održane 30. juna, na kojima nije učestvovala albanska opozicija, rekao je da je nizak odziv birača od samo 21,6 odsto, jasna poruka za premijera Edija Rame da vladu koju predvodi nema legitimitet.

On je naveo da je Albanija u uslovima kada opozicija može da vodi politiku samo na ulicama i da njeno delovanje treba da se poboljša i prilagodi aktuelnoj situaciji kada se na lokalnim izborima većina suprostavila vlastima.

“Jedini prostor koji je ostao opoziciji da kreira politiku su protesti. Vlast je bila delegitimisana nakon rezultata izbora. Ova vlada je pokazala da je spremna da krade sebe. Opozicija je postigla pobedu i to mora da se kapitalizuje politički”, objašnjava Mustafaj.

Bivši šef albanske diplomatije ukazao je da opozicija treba da se pripremi za naredne izbore i da su protesti jedini način njenog delovanja, jer u ovom trenutku ne vidi drugo rešenje.Izvorni link

Slični artikli

Top