Stranica
Home > Vesti > Ambasadorka odbila hrvatsku notu pošto nije prihvaćena srpska

Ambasadorka odbila hrvatsku notu pošto nije prihvaćena srpska


Ministarstvo spoljnih poslova, povodom saopštenja Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, navodi da je ambasadorka u Zagrebu Mira Nikolić imala zakazan sastanak na inicijativu MSP-a Srbije kako bi predala protestnu notu.

Predstavnici hrvatskog ministarstva odbili su da prime notu Srbije, želeći da uruče svoju notu, koju je ambasadorka odbila da primi, objašnjava MSP.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije smatra da postupak hrvatskog MUP-a da zabrani ulazak i boravak delegaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, najblaĹľe reÄŤeno, nije osnovan.

“Delegacija je bila najavljena nadleĹľnim organima Hrvatske, navodi se u noti”, istiÄŤe MSP.

MSP naglašava da je ovakva odluka u suprotnosti sa osnovnim načelima moderne Evrope, koja predviđa slobodu kretanja ljudi, pravo na očuvanje verske i nacionalne baštine, kao i odavanja poštovanja nevino stradalim pripadnicima jednog naroda.

“Ministarstvo spoljnih poslova još jednom ukazuje da â€neprimerenih postupaka†niti reakcija od strane â€srpskog politiÄŤkog voÄ‘stva†nije bilo”, piše u saopštenju.

Takođe, podseća se da predsednik Aleksandar Vučić nije želeo da komentariše izjave hrvatskog vrha koji su usledili nakon postupka organa te zemlje.

“Republika Srbija ostaje posvećena unapreÄ‘enju stabilnosti regiona i dobrosusedskim odnosima i smatra da se oni mogu postići suštinskim razgovorima, a ne putem medija”, poruÄŤuje MSP.Izvorni link

Slični artikli

Top