Stranica
Home > Vesti > AmeriÄŤka kongresmenka ne Ĺľeli u “humanitarnu posetu” porodici u Izraelu

AmeriÄŤka kongresmenka ne Ĺľeli u “humanitarnu posetu” porodici u Izraelu


Rašida Tlaib je u saopštenju navela da bi njenoj baki bilo slomljeno srce ako bi je posetila pod tako “diktatorskim uslovima” ÄŤiji je cilj da je ponize.

“Da me ućutkuju tako što će me naterati da se osećam manje vrednom, nije to što ona Ĺľeli za mene. To bi ubilo deo mene koji je uvek protiv rasizma i nepravde”, navela je ameriÄŤka poslanica.

Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je prethodno da će Talibovoj biti dopušteno da obiđe svoju porodicu na Zapadnoj obali.

Saopštenje je usledilo nakon što su izraelske vlasti juče zabranile zvaničnu posetu Tlaib i još jednoj američkoj kongresmenki iz redova Demokratske stranke Ilhan Omar, preneo je Rojters.

Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je pismo koje je navodno potpisala Tlaibova, u kojem ona obećava da tokom posete neće propagirati bojkot Izraela, prenosi AP. 

Tramp bio protiv posete

Predsednik SAD Donald Tramp je juÄŤe pozvao Izrael da ne dozvoli Ilhan Omar i Rašidi Tlaib, koje su izrazile podršku propalestinskom pokretu “Bojkot, diverzija, sankcije”, da posete tu zemlju.

“Izrael bi pokazao veliku slabost kada bi dozvolio poslanici Omar i poslanici Tlaib da doÄ‘u u posetu”, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, preneo je Rojters.

Dve poslanice, obe članice Demokratske partije, koje je Tramp više puta kritikovao, planirale su da obiđu okupiranu Zapadnu obalu i istočni Jerusalim.Izvorni link

Slični artikli

Top