Stranica
Home > Vesti > Bečići: Izlile se fekalije na plaži, “zarobljeno” više od 1.500 gostiju hotela

Bečići: Izlile se fekalije na plaži, “zarobljeno” više od 1.500 gostiju hotela


Bečići — U Bečićima se dogodio veliki ekološki incident kada je otkazala pumpa na postrojenju za otpadne vode WTE na plaži ispred hotela Iberostar Belvi.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: Deposite photos/Alexander Mils

Iz uprave hotela za taj list kažu da je više od hiljadu i po gostiju praktično zatvoreno i nije im dozvoljeno im da idu ka plaži, odakle se širi nesnosan miris, prenose Vijesti.

Oni su najavili sa će podneti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta jer su, kako kažu, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe znog negodvanja gostiju.

Hotelska kompanija i njeno osoblje od nedelje uveče su na nogama, dok fekalije plivaju stazom, ulaze u bar na plaži, a potoci se slivaju na plažu, navode Vijesti.

Na plažu su jutros stigle ekipe Vodovoda i Komunalnog, a bio je angažovan i bager.

Iako su službenici nemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli da je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Ðogo je rekao da se tek kada su otvorili postrojenje videlo da je došlo do začepljenja.

“U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmeri ka glavnom postrojenju u Vještici izlile na dva šahta ispred našeg i susednog hotela Montenegro”, dodao je Ðogo.

Iako se očekivalo da je problem rešen, danas oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

“Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos”, kazao je Ðogo.Izvorni link

Slični artikli

Top