You are here
Home > Vesti > BELEX indeksi oslabili na početku trgovačke nedelje

BELEX indeksi oslabili na početku trgovačke nedelje

Fallback Image


BEOGRAD –

Indeksi Beogradske berze završili su prvi trgovački dan u nedelji s negativnim rezultatima, a i investiciona aktivnost na tržištu akcija je bila usporena. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 6,8 miliona dinara (oko 58,2 hiljade evra). Indeks BELEX 15 je pao za petinu procenta na 801,84 poena, a BELEXlajn je neznatno skliznuo na 1.670,80 poena.

Na Open marketu je u fokusu ulagača bila Naftna industrija Srbije, koja je jedina zabeležila rast cene od pola procenta na 617 dinara, a ostvarila je promet u iznosu od 1,5 miliona dinara.

ekonomija, berza, analiza, recesija, trgovina, trgovanje, kapital, budzet, mere, analiza, kredit, porez, troskovi, novac, dug, dugovanje, finansije, oporezivanje, euro, dolar, dinar, pixabay

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogasa je, s druge strane predvodio gubitnike, s padom vrednosti od 0,9 posto na 15.800 dinara, uz realizaciju znatno iznad 0,7 miliona dinara.

Najveći promet na MTP tržištu registrovale su akcije poljoprivrednog preduzeća Omoljica u iznosu od 2,3 miliona dinara po ceni od 3.755 dinara, za 0,1 procenat višoj nego na prehodnom trgovanju.

Dobar učinak, vredan približno 2,1 miliona dinara, imale su i akcije kompanije AMS Osiguranje po nepromenjenoj ceni od 1.650 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 3,48 posto, pri čemu u kupovini 4,86 procenata, a u prodaji 2,20 odsto.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

 Izvor

Similar Articles

Top