Stranica
Home > Vesti > Bez prištinske delegacije na samitu u Pragu

Bez prištinske delegacije na samitu u Pragu


Portparolka kosovske vlade Donjeta Gaši rekla je da se na Kosovu pripremaju za vanredne izbore, koji sprečavaju premijera u ostavci Ramuša Haradinaja da prisustvuje samitu.

“Haradinaj samit u Višegradu vidi kao veoma vaĹľan forum koji doprinosi demokratskim procesima, saradnji i visokim evropskim vrednostima i zbog toga će Kosovo ostati sastavni i aktivni deo toga”, podvukla je Gaši, a prenose mediji u Prištini.

Dodaju da je portparol češke vlade Jana Adamcova potvrdila da nijedan kosovski zvaničnik neće prisustvovati događaju i da će biti prisutni samo predstavnici kosovske ambasade.

Vršilac duĹľnosti kosovskog ministra spoljnih poslova BedĹľet Pacoli rekao je da su najave da bi ÄŚeška mogla da opozove priznanje Kosova “deo napora Beograda da širi laĹľne vesti”.

“ÄŚeška Republika preko svog ministra spoljnih poslova Tomasa PetriÄŤeka potvrdila je snaĹľnu podršku Kosovu kao nezavisnoj i suverenoj zemlji i njenoj integraciji u EU, NATO i meÄ‘unarodne organizacije. Naše prijateljstvo i partnerstvo ÄŤvrsti su kao kamen”, napisao je Pacoli na društvenim mreĹľama.Izvorni link

Slični artikli

Top