Stranica
Home > Vesti > Brnabićeva u Sarajevu, susreti sa Dodikom i Džaferovićem, Borisovim, Erdoganom

Brnabićeva u Sarajevu, susreti sa Dodikom i Džaferovićem, Borisovim, Erdoganom


Sastanku članova Predsedništva BiH sa Brnabićevom nije prisustvovao Željko Komšić. 

Nakon sastanka sa Miloradom Dodikom i Šefikom Džaferovićem, premijerka se uputila na svečanu večeri koju Predsedništvo BiH organizuje za učesnike samita, javlja izveštač RTS-a. 

Večeri su, između ostalih, prisustvovali i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, slovenački predsednik Borut Pahor, bugarski premijer Bojko Borisov i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski. 

Premijerka Brnabić se u Sarajevu sastala i sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim. Njih dvoje su u prijateljskom razgovoru potvrdili vrlo dobre odnose između Bugarske i Srbije, te se saglasili da će zajedno nastaviti da rade njihovom jačanju u budućnosti.

Predsednik Bugarske nije jedini zvaničnik sa kojim je predsednica Vlade imala priliku da razgovara prvog dana posete Bosni i Hercegovini. Brnabić je najduže od svih prisutnih zvaničnika razgovarala sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je u srdačnom razgovoru naglasio da iskreno ceni i poštuje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i da se nada njihovom skorom susretu, navdeno je u saopštenju iz kabineta Ane Brnabić. 

Premijerka posetu Bosni i Hercegovini nastavlja sutra na Jahorini, gde će učestvovati na plenarnoj sednici samita i sa šefovima delegacija razgovarati o aktuelnoj situaciji u procesima EU integracija, nastavku rada na povezivanju, kao i o preduslovima za održivi razvoj regiona.Izvorni link

Slični artikli

Top