Stranica
Home > Vesti > Brnabićeva zahvalila Zemanu na prijateljstvu i čvrstoj podršci koju Češka pruža Srbiji

Brnabićeva zahvalila Zemanu na prijateljstvu i čvrstoj podršci koju Češka pruža Srbiji


Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala jesa predsednikom Češke Republike Milošem Zemanom.


Izvor: Tanjug

Tanjug, Zoran Žestić

Brnabićeva je Zemanu izrazila zahvalnost na prijateljstvu i čvrstoj podršci koju Češka pruža Srbiji na polju evropskih integracija.

Predsednik Zeman je na sastanku delegacije dveju zemalja istakao da veoma ceni prijateljske odnose dva naroda i dodao da će Češka nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU.

Brnabić i Zeman su razgovarali i o unapređenju privredne saradnje u svetlu činjenice da su češke investicije sve prisutnije u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

U delegaciji Češke sastanku su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček, potpredsednik Vlade i ministar trgovine i industrije Karel Havliček, ministar odbrane Ljubomir Metnar, ministar transporta Vladimir Kremlik.Izvorni link

Slični artikli

Top