You are here
Home > Vesti > Broj preminulih od korona virusa u svetu premašio 5 miliona

Broj preminulih od korona virusa u svetu premašio 5 miliona

Fallback Image


Do sada je od posledica kovida-19 preminulo 5.013.900 osoba, od ukupno 247.352.866 zaraženih.

kovid, vakcinacija, vakcina, vakcine, pandemija, covid, korona, karantin, izolacija, antigenski, test, testiranje, virus, soj, prevencija, pixabay, 1

Broj osoba koje su se oporavile od posledica zaraze je 224.036.183.

U svetu su trenutno aktivna 18.302.783 slučaja, od kojih je 0,4 u kritičnom stanju.

Najviše zaraženih od početka pandemije imaju SAD, 46,8 miliona, a u to j zemlji zabeležen je i najveći broj preminulih, više od 766.000.

Prvi slučaj kovida-19 u južnopacifičkoj državi Tonga

Južnopacifička ostrvska država Tonga, prijavila je svoj prvi slučaj kovida-19, što je podstaklo hiljade ostrvljana da se vakcinišu nakon upozorenja o uvođenju zatvaranja.

Tonga je do subote bila jedna od nekoliko zemalja koje do sada nisu prijavile nijedan slučaj infekcije korona virusom, ali je premijer Tonge Pohiva Tuionetoa potvrdio prvi slučaj otkriven kod putnika koji stigao sa Novog Zelanda, prenosi CNN.

Zaraženi putnik stigao je na Tongu iz Krajstčerča na Novom Zelandu, potpuno je vakcinisan sa dve doze vakcine i imao je negativni test urađen na Novom Zelandu pre poletanja aviona, saopštilo je novozelandsko ministarstvo zdravlja.

Naknadno je otkriveno da je putnik sa Novog Zelanda zaražen, pa je odmah potom upućen u kontrolisanu izolaciju.

Nakon vesti o prvom pozitivnom slučaju, hiljade ljudi su požurile u centre za vakcinaciju da se imunizuju, a ministarka zdravlja Tonge Amelija Tuipulotu potvrdila je da će povećan broj vakcinisanih povećati opštu stopu imunizacije u toj zemlji.

 Izvor

Similar Articles

Top