Stranica
Home > Vesti > Dačić i Stefanović sa ambasadorima o zahtevu Prištine za prijem u Interpol

Dačić i Stefanović sa ambasadorima o zahtevu Prištine za prijem u Interpol


Na sastanku je istaknuto da je posvećen temi koja je od velike važnosti za Srbiju, a ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasadori su obavešteni da će Nebojša Stefanović predvoditi delegaciju Republike Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra ove godine u Santjagu u Čileu.

“IzraĹľena je zahvalnost svim drĹľavama koje su pruĹľile podršku stavovima Republike Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kao i uverenje da će se i ovog puta usprotiviti prijemu Prištine u Interpol, i na taj naÄŤin ponovo jasno potvrditi da su protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol”, zakljuÄŤuje se u saopštenju.

Nebojša Stefanović rekao je ranije danas da će se srpska delegacija na Generalnoj skupštini Interpola u Čileu boriti se do poslednjeg trenutka da takozvana država Kosovo, koje je pozvano da prisustvuje kao posmatrač, ne postane član te institucije.Izvorni link

Slični artikli

Top