Stranica
Home > Vesti > Dačić na Generalnoj skupštini UN

Dačić na Generalnoj skupštini UN


Ĺ ef srpske diplomatije će uÄŤestvovati i istupati na dogaÄ‘ajima koji će okupiti brojne svetske lidere, poput Samita o klimatskim promenama koji organizuje generalni sekretar UN, ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja u organizaciji Venecuele i sastanka na visokom nivou na temu “Globalni poziv za zaštitu verskih sloboda” ÄŤiji će domaćin biti predsednik SAD Donald Tramp.

Na marginama generalne debate biće održan niz pratećih događaja i sastanaka regionalnih inicijativa na kojima je takođe predviđeno učešće prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Od tih događaja najznačajniji su ministarski sastanci Centralno-evropske inicijative, Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, kao i sastanak koji priređuje visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini za lidere sa Zapadnog Balkana.

Učešće na generalnoj debati i nizu drugih pratećih skupova u Ujedinjenim nacijama biće prilika za realizaciju brojnih bilateralnih susreta šefa srpske diplomatije sa visokim zvaničnicima država članica UN-a, koji će biti iskorišćeni za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa i promociju naših ključnih spoljnopolitičkih interesa, posebno u kontekstu pitanja KiM.

Planirani su i susreti sa zvaničnicima i predstavnicima Ujedinjenih nacija, kao prilika da se još jednom istakne značaj koji Republika Srbija pridaje ovoj najvećoj svetskoj međunarodnoj organizaciji, posebno kada je reč o zaštiti našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta.Izvorni link

Slični artikli

Top