Stranica
Home > Vesti > Dačić na inauguraciji predsednika Paname

Dačić na inauguraciji predsednika Paname


Potpredsednica i panamska šefica diplmatije Paname Izabel de Sent Malo de Alvarado, u razgovoru sa Dačićem visoko je ocenila prisustvo delegacije Srbije na svečanosti inauguracije novog predsednika Paname, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Istakla je da je to još jedna potvrda angažovanosti Srbije u građenju prijateljskih veza sa Panamom sa kojom postoji tradicija dobre saradnje još iz perioda nekadašnje Jugoslavije.

Tokom svečanog prijema, organizovanog u okviru svečanosti ispraćaja prethodnog predsednika Huana Karlosa Varele, Dačić je imao prilike da u neformalnim susretima neposredno razgovora sa brojim visokim zvanicama iz celog sveta, ističe se u saopštenju.

Među njima su bili kralj Španije Felipe Drugi, potpredsednik El Salvadora Feliks Uljoa, sekretar za trgovinu Sjedinjenih Američkih Država Vilbur Ros, ministar poljoprivrede Kine Han Čangfu, ministri spoljnih poslova Španije, Čilea, Perua, Bolivije, kao i sa drugim visokim zvanicama iz političkog, privrednog i kulturnog života Paname i regiona.

Ceremonija primopredaje vlasti između prethodnog predsednika Huana Karlosa Varele i nastupajućeg Laurentina Kortisa Koena biće završena polaganjem svečane zakletve narednog predsednika.Izvorni link

Slični artikli

Top