Stranica
Home > Vesti > Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Kifa

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Kifa


Ambasador Kif je naglasio da odlazi iz Srbije veoma zadovoljan iskustvom koje je stekao, kao i tretmanom koji je imao od strane zvaničnika Srbije i institucija sa kojima je sarađivao.

Posebno je izrazio zahvalnost na ostvarenoj saradnji sa ministrom Dačićem, kao i sa Ministarstvom spoljnih poslova u celosti.

Obostrano je ocenjeno je da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i izražena je spremnost za njihovo dalje unapređenje, posebno na ekonomskom planu.

Ambasador Kif je naglasio da je fokus njegovog rada u Beogradu bio usmeren na pružanje podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i unapređenje ekonomskih odnosa u cilju uspostavljanja stabilnijeg, bezbednijeg i prosperitetnijeg regiona.

Šef srpske diplomatije ukazao je na dugu tradiciju bilateralnih odnosa, koju je posebno karakterisalo prijateljstvo dve zemlje u Prvom i Drugom svetskom ratu. Istakao je značaj razvoja bilateralne saradnje, ukazavši na neophodnost intenzivnije razmene poseta na visokom nivou.

Uz zahvalnost na aktivnom angažmanu, uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu na unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, ministar Dačić je ambasadoru Kifu poželeo puno uspeha u daljem radu nakon završetka mandata u Srbiji.Izvorni link

Slični artikli

Top