Stranica
Home > Vesti > Dačić sa odlazećim ambasadorima Norveške i Crne Gore

Dačić sa odlazećim ambasadorima Norveške i Crne Gore


Ministar Dačić je zahvalio ambasadoru Bjornstadu na ličnom doprinosu u unapređenju saradnje dve zemlje i poželeo mnogo uspeha u budućem profesionalnom radu, saopštilo je resorno ministarstvo.

Obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi Srbije i Norveške veoma dobri, čemu je doprinela i nedavna poseta ministarke inostranih poslova Kraljevine Norveške Ine Eriksen Sorajde Beogradu.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Bjornstadu na pomoći i podršci koju Norveška, iako nije član EU, pruža Srbiji u evrointegracijama.

Bjornstad se sastao i sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović. 

Sastanak i sa odlazećim ambasadorom Crne Gore 

Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu i odlazećeg ambasadora Crne Gore u Srbiji Branislava Mićunovića, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Tokom razgovora, koji je protekao u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi, razmotreno je aktuelno stanje bilateralnih odnosa između Srbije i Crne Gore i izražena nada da će u narednom periodu ti odnosi biti dodatno unapređeni.

Dačić je zahvalio je ambasadoru Mićunoviću na dobroj višegodišnjoj saradnji i poželeo mu sreću i uspeh u daljem radu.

Po završetku susreta, šef srpske diplomatije i ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović potpisali su Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Crne Gore o obavljanju plaćene delatnosti određenih članova porodice članova diplomatsko-konzularnih predstavništava.Izvorni link

Slični artikli

Top