You are here
Home > Vesti > Dačić i Šmid o reformama i unapređenju OEBS-a

Dačić i Šmid o reformama i unapređenju OEBS-a

Fallback Image


BEOGRAD –

Predsednik Narodne skupštine Ivoica Dačić sastao se danas sa generalnom sekretarkom OEBS Helgom Šmid i tom prilikom istakao da se Srbija uvek zalagala za jačanje Organizacije i konstruktivan dijalog o svim pitanjima, kao i da je on lično, kao predsedavajući OEBS tokom 2015. godine, nastojao da se svi problemi rešavaju kroz dijalog, uz jednako uvažavanje svih država učesnica.

Kako se navodi iz dačićevog kabineta, on je preneo spremnost Srbije da nastavi rad na reformi i unapređenju rada Organizacije i zahvalio na podršci koju OEBS, kroz rad Misije u Beogradu, pruža Srbiji u reformskim procesima.

ivica, dacic

Kada je reč o statusnoj neutralnosti OEBS u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, na koju je ukazao Dačić, Helga Šmid je podvukla da kao generalni sekretar Organizacije može da garantuje da odstupanja od ovog principa neće biti.

Generalna sekretarka se zahvalila na podršci koju Srbija kontinuirano daje radu Organizacije i naglasila da tamisija te organizacije ima partnerski odnos i dobru saradnju sa srpskim organima.

Kako je istakla OEBS nastoji da svoje aktivnosti prilagodi potrebama zemlje domaćina i na najbolji način pomogne i podrži reformske procese.

Na interesovanje Helge Šmid, predsednik Narodne skupštine je informisao o aktivnostima Narodne skupštine, posebno se osvrnuvši na proces ustavnih reformi koji je u toku.

Takođe, razgovarano je o međustranačkom dijalogu i predstojećim izborima 2022. godine, a tom prilikom Dačić je podsetio da Srbija radi na ispunjavanju preporuka ODIHR u cilju poboljšanja izbornih uslova.

 Izvor

Similar Articles

Top