Stranica
Home > Vesti > Deo opozicije napustio sastanak na FPN-u

Deo opozicije napustio sastanak na FPN-u


Boško Obradović je, na konferenciji ispred FPN-a po napuštanju trećeg sastanka na kom su tema bili mediji, rekao da će već iduće nedelje predloĹľiti Predsedništvu “Dveri” donošenje odluke o bojkotu sledećih izbora.

Prema njegovim reÄŤima, nespremnost predstavnika vlasti da na današnjem okruglom stolu potpišu obavezujući dokument o slobodi medija na osnovu preporuka struÄŤnjaka jasno govori da je njihovo uÄŤestvovanje u ovim razgovorima “samo fingiranje dijaloga”. 

“Vlast oÄŤito pristaje jedino na to da se mesecima bez prisustva medija u prazno diskutuje o izborima kako bi se pre svega zadrĹľao postojeći medijski mrak nad Srbijom”, rekao je Obradović, navodi se u saopštenju pokreta “Dveri”.

I potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da će Predsedništvu partije predložiti da se više ne učestvuje u dijalozima i razgovorima sa režimom.

Prema njegovim reÄŤima, ta je stranka sa “grÄŤem u stomaku” uÄŤestvovala na sastanku sa temom slobode medija jer su, kaĹľe, predstavnici vlasti banalizovali dalje uÄŤešće u razgovorima i pokazali da nemaju nikavu Ĺľelju da bilo šta promene u medijskoj sferi.

Aleksić navodi da su predstvnici vlasti Goran Vesić, Vladimir Äukanović, Vladimir Orlić banalizovali i spinovali sve što su govorili drugi uÄŤesnici – predstavnici stranaka opozicije, Crte, Cesida, Transparentnosti.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da postoje načini kako se pobeđuju autoritarni režimi kroz sve teške medijske, zakonske uslove, a kao primer je naveo 24. septembar 2000. godine, kao i 5. oktobar, navodeći da odluku o bojkotu izbora neće doneti dok oni ne budu raspisani.

Ĺ˝ivković je novinarima preneo da je na sastanku rekao da je “stanje u medijima najgore u istoriji, da je kod Tita bilo bolje, da je pet odsto za opoziciju, da su laĹľi svakodnevne, da rijaliti program traje non-stop”.

“Mediji se koriste za osvetu i prikrivanje kriminala”, rekao je Ĺ˝ivković.

Na Fakultetu političkih nauka održan je treći razgovor predstavnika vlasti i opozicije, a tema današnjeg sastanka bili su mediji.

Uvodni deo sastanka, pola sata, bio je otvoren za javnost, nakon ÄŤega su razgovori nastavljeni iza zatvorenih vrata.

U uvodnom delu sastanka su predstavnici Crte, Cesida, Transparentnosti Srbija, novinarskih organizacija predstavili analize stanja i dali preporuke u oblasti pristupa medijima i kontrole medija u kontekstu izborne kampanje s fokusom na probleme koje je moguće rešiti u periodu do održavanja narednih izbora.Izvorni link

Slični artikli

Top