Stranica
Home > Vesti > Detaljni razgovori Dačića i Lavrova o Kosmetu

Detaljni razgovori Dačića i Lavrova o Kosmetu


Dačić je novinarima u Sankt Peterburgu, gde učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu, rekao da je Lavrova detaljno upoznao sa planovima Srbije po pitanju KiM, kao i da je mu je šef ruske diplomatije rekao da Moskva apsolutno podržava Srbiju i da će ta podrška biti jasno izražena i na sednici SB UN u ponedeljak.

“Sastanak je bio veoma vaĹľan zato što se desio u vreme posle najnovijih dešavanja na KiM, posle incidenata i upada na sever KiM i napada na snage UN, to jest misiju UN i ruskog predstavnika Unmika, a uoÄŤi zasedanja SB na kome ću uÄŤestvovati u ponedeljak”, rekao je DaÄŤić.

KaĹľe da je upoznao Lavrova detaljno šta će Srbija raditi u narednim mesecima, “kakvi su naši stavovi, vezano za ovo najvaĹľnije pitanje”.

“Da smo mi spremni na kompromis, ali da albanska strana ne Ĺľeli dogovor i kompromis, da stalno ide sa rušenjem svih dogovora, da ne Ĺľeli da ispuni ono što je potpisala pre šest godina, da formira ZSO, ali ne Ĺľeli ni da ukine takse, niti da poštuje obaveze da bezbednosne i oruĹľane snage ne dolaze na sever KiM”, rekao je DaÄŤić.

Kada se tome, navodi, doda i napad na snage UN, to jest mirovne misije, vidi se da oni ne žele da dođu do bilo kakvog rešenja.

“Lavrov me je upoznao i sa ruskim stavovima, tim povodom konstatovali smo da postoji veoma dobra kooridnacija izmeÄ‘u naša dva rukovodstva i da Rusija apsolutno podrĹľava Srbiju i da će ta podrška biti jasno izraĹľena i na sednici SB UN u ponedeljak 10. juna”, naglasio je DaÄŤić.Izvorni link

Slični artikli

Top