You are here
Home > Vesti > “Dogovorili smo kako posle izbora da delujemo zajednički” (VIDEO)

“Dogovorili smo kako posle izbora da delujemo zajednički” (VIDEO)

Fallback Image


– Razgovarali smo o politici koju treba da vodimo i kako bi Srbija trebalo da izgleda uz analizu svega što smo radili prethodnom periodu. Govorili smo o formiranju stalne radne grupe između dve političke partije koje bi trebalo da rade na usaglašavanju i koordinaciji svih političkih procesa. Takođe, dogovorili smo pripremu političkog sporazuma za budućnost i kako posle izbora da delujemo zajednički – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka SNS sa SPS.

Prema njegovim rečima, saradnja SNS i SPS će biti sigurno nastavljena, a u kom obliku, naknadno će obavestiti javnost.

– Važno je da postoji dobra volja u obe političke partije da nastave sa saradnjom, da ona bude produbljena i da donese dobro za Srbiju, za naš narod i naše građane. Tako da veruje da naš razgovor ide u dobrom smeru, a u kom obliku, odluke ćemo donositi u narednom periodu – kaže Vučić.

Delegacija SNS, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem održana je oko 17 časova razgovor sa delegacijom SPS, koju je predvodio lider socijalista Ivica Dačić, a o saradnji dve stranke na predstojećim izborima.

Sastanak se održava u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu, a sastanku, pored lidera SNS i SPS, prisustvuju potpredsednik SNS Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, potpredsednik Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić, predsednik GO SPS Aleksandar Antić.

Da će naprednjaci i socijalisti razgovarati danas, najavio je i sam Dačić u ponedeljak, koji je najavio da će tema razgovora biti modeli saradnje, koja je, kaže, nesporna.

Najavio je i da se radi na pripremi određenog dokumenta koji će biti potvrda saradnje dve stranke.

Foto: Tanjug/Rade Prelić / Tanjug

Dačić je istakao da je jedini mogući zajednički kandidat Aleksandar Vučić, a da je na predsedniku odluka da li će se ponovo kandidovati ili ne.

Dodao je i da je podrška koju pruža Vučiću u interesu Srbije, te da se zato neće kandidovati za predsednika i dodao da je cilj SPS-a da na izborima pređe 10 odsto.

– U poslednjih devet godina koliko ove dve stranke sarađuju – kaže Dačić, i dodaje da nije bilo situacije u kojoj su on i predsednik imali različita mišljenja, jer se politički razumeju.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top