You are here
Home > Vesti > Đurić: Marini Abramović zlatna medalja za zasluge

Đurić: Marini Abramović zlatna medalja za zasluge

Fallback Image


“Velikoj Marini Abramović svečano ću, kao izaslanik predsednika Republike, uručiti zlatnu medalju za zasluge. Ovo odlikovanje jeste zahvalnost Srbije našoj svetski poznatoj umetnici za predstavljanje naše zemlje, kao i za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti kulture, a posebno u umetnosti performansa”, naglasio je Đurić.

marko, djuric

Pored prisustva visokih zvanica iz američke administracije, posebnu čast za Srbiju predstavljaće i prikazivanje promotivnog video spota povodom diplomatskog jubileja dve zemlje, koji će tokom celog dana biti emitovan u srcu Menhetna, na čuvenim velikim video ekranima na Tajms skveru, dodao je on.

To će biti najznačajniji događaj za Srbiju ove nedelje, koju je Đurić započeo nizom sastanaka sa članovima Predstavničkog doma u Kongresu SAD, navodi se u saopštenju Ambasade.

“Pred nama je izuzetno važna radna nedelja, kako u Vašingtonu, tako i u Njujorku. Samo tokom jučerašnjeg i današnjeg dana razgovarao sam sa čak četiri kongresmena koji su zaduženi za naš region u Spoljnopolitičkom odboru, a do kraja sedmice me očekuje još ovakvih sastanaka na Kapitolu. Kada želite da na valjan način predstavite stavove svoje zemlje, neophodno je da održavate intenzivan i redovan dijalog sa svim predstavnicima Kongresa, te zato moji sagovornici jednako dolaze i iz redova Demokratske i iz Republikanske stranke“, rekao je Đurić.Izvor

Similar Articles

Top