Stranica
Home > Vesti > Edi Rama i Zoran Zaev doputovali u Srbiju, o “malom šengenu” u Novom Sadu

Edi Rama i Zoran Zaev doputovali u Srbiju, o “malom šengenu” u Novom Sadu


Dvojica premijera učestvovaće sutra u Novom Sadu na trilateralnom sastanku na poziv i inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Za goste iz Albanije i Severne Makedonije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić priredili su večeru.

Pretpostavlja se da je već tokom večere bilo reči o regionalnoj ekonomskoj saradnji i približavanju tržišta od oko 20 miliona ljudi.

Nakon večere Vučić, Brnabićeva, Zaev i Rama prošetali su novosadskim ulicama sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Slike i video šetnje novosadskim ulicama objavljeni su na Instagram stranici predsednika.

Zvanični sastanak je sutra u devet časova na Petrovaradinskoj tvrđavi u Oficirskim paviljonima. 

Glavne teme sastanka su pojaÄŤana regionalna saradnja, olakšavanje slobodnog protoka ljudi, robe i usluga i kapitala, kao i smanjenje vremena ÄŤekanja kamiona na granicama… 

Prema najavama sutra bi trebalo da bude potpisana deklaracija o namerama, a nakon sastanka, trojica zvaničnika će se obratiti medijima negde oko 11 časova, što će RTS prenositi uživo.

Vučić, Rama i Zaev su o ovim pitanjima već neformalno razgovarali tokom Generalne skupštine UN u Njujorku u septembru, a srpski predsednik je tada najavio da će na sastanku u Novom Sadu biti konkretizovani planovi o povezivanju tržišta u regionu.Izvorni link

Slični artikli

Top