Stranica
Home > Vesti > Eksplozivni plin u centru Raba, zatvoren grad, evakuacija, “stanje opasno”

Eksplozivni plin u centru Raba, zatvoren grad, evakuacija, “stanje opasno”


U centru grada Raba na hrvatskom ostrvu, gde je utvrđeno isticanje plina, situacija je i dalje opasna, a koliko će potrajati takvo stanje, teško je proceniti.


Izvor: Tanjug

To je izjavio komandir vatrogasne službe Rab Milivoje Ličina.

“Radi se čišćenje zemljišta, zaliha nakupljenog plina kroz komunalnu infrastrukturu, to sve pratimo i sigurnosnim metodama možemo samo poboljšati da se taj plin što pre raščcisti. Merimo sve vreme”, rekao je Ličina, prenosi Index.hr.

On je istakao da je situacija jako opasna i da je plin propan butan dosta opasan i da ima nisku granicu eksplozivnosti.

U ponedeljak uveče utvrđena je prisutnost plina na području istorijskog gradskog jezgra, a turisti i stanovnici su evakuisani.

Kako je preneo portal index, plin u vazduhu primećen je još u ponedeljak u kasnim popodnevnim satima na području istorijskog gradskog jezgra, a sve se intenziviralo sinoć kada su vatrogasci utvrdili da plina ima u eksplozivnoj koncentraciji i da se ispod gradskog jezgra nalazi “jezero plina”.

Navodi se da su na terenu policija, vatrogasci i lokalna civilna zaštita, a evakuisano je oko 80 ljudi.

“Došlo je do pucanja plinskog cevovoda i kroz tu rupu je plin iscureo u zemlju. Mi ispod gradskog jezgra imamo jezero plina. Uspeli smo da ograničimo kretanje i sad možemo samo da čekamo da priroda odradi svoje i da se ta koncentracija očisti”, rekao je komandant rapskih vatrogasaca Milivoj Ličina.

Navodi se da je uži centar Raba ograđen i da celo područje obezbeđuje policija.Izvorni link

Slični artikli

Top