Stranica
Home > Vesti > Erdogan na Tviteru: Počinje operacija “Izvor mira”; Tramp na Fejsbuku: Naš fokus na široj slici

Erdogan na Tviteru: Počinje operacija “Izvor mira”; Tramp na Fejsbuku: Naš fokus na široj slici


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je na Tviteru da je turska vojska pokrenula vojnu operaciju na severu Sirije.


Izvor: B92

“Turske oružane snage, zajedno sa Sirijskom nacionalnom armijom, upravo su pokrenule operaciju “Izvor mira” protiv terorista PKK I takozvane Islamske države na severu Sirije. Naša misija je da sprečimo stvaranje terorističkog koridora preko naše južne granice i da donesemo mir tom području”, napisao je Erdogan.

“Ova operacija će neutralizovati pretnje terorizmom Turskoj i dovesti do uspostavljanja sigurne zone, olakšavajući povratak sirijskih izbeglica kućama.. Očuvaćemo teritorijalni integritet Sirije i osloboditi lokalno stanovništvo od terorista”, naglasio je predsednik Turske.

Skoro u isto vreme američki predsednik Donald Tramp, čija se vojska upravo povukla iz misije u Siriji i ostavile kurdske borce “na cedilu”, objavio je na Fejsbuku da su “SAD u rat otišle pod netačnom premisom”.

“Sjedinjene Države su potrošile osam biliona dolara u borbama na Bliskom Istoku. Hiljade naših velikih vojnika su poginula ili teško ranjeni. Milioni ljudi su umrli sa druge strane. Ulazak na Bliski istok je najgora odluka ikada donesena u istoriji naše zemlje. Otišli smo u rat pod pogrešnom i sada neosnovanom premisom – oružje masovnog uništenja. Nije ga ni bilo! Sada polako i pažljivo dovodimo naše sjajne vojnike kući. Naš fokus je na široj slici! Amerika je veća nego ikada pre”,objavio je Tramp.Izvorni link

Slični artikli

Top