You are here
Home > Vesti > Evropa: U Bugarskoj rekordan broj preminulih od korone

Evropa: U Bugarskoj rekordan broj preminulih od korone

Fallback Image


Potvrđeno je 5.286 novih slučajeva infekcije korona virusom, što je manje u odnosu na rekord krajem oktobra, prenosi Rojters.

sofija, bugarska, korona

Više od 8.500 kovid pacijenata je na bolničkom lečenju, od kojih je 734 na odeljenjima intenzivne nege.

Bugarska ima najmanju stopu vakcinacioje protiv korona virusa u Evropskoj uniji i trenutno se bori sa četvrtim talasom pandemije.

Prošlog meseca uvedene su kovid propusnice za većinu zatvorenih prostora, u okviru nastojanja da se obuzda širenje virusa i da bude ubrzana vakcinacija, pošto je trenutno samo 30 odsto punoletnih građana Bugarske potpuno vakcinisano.

Podaci pokazuju da je više od 250.000 primilo bar jednu dozu vakcine od 21. oktobra, kada su uvedene kovid propusnice.

Džonson viđen bez maske u bolnici, stiglo i objašnjenje

Premijer Velike Britanije Boris DŽonson viđen je bez maske tokom posete bolnici, uprkos strahovima da se kovid širi parlamentom, gde je prošlog meseca 114 ljudi zaraženo, bilo da je reč o poslanicima ili osoblju koje radi u Vestminsterskoj palati.

Premijer je viđen kako ide hodnikom u bolnici u Heksamu u Nortambriji i fotografiše se sa medicinskim osobljem, koje je imalo svetloplave maske, preneo je “Gardijan”.

DŽonson se takođe pozdravljao laktom sa ljudima i nosio je masku na drugim mestima.

Iz Dauning strita su saopštili da je DŽonson poštovao uputstva lokalnog odeljenja Britanskog nacionalnog zdravlja (NHS).

Neimenovani izvor je rekao da je DŽonson viđen bez maske neposredno nakon što je održao govor i da je bio bez zaštite na licu van kliničke oblasti, a nedugo zatim je stavio masku na lice.

Antikovid mere su postepeno počele da se vraćaju u Donji dom parlamenta, a sve više torijevaca je počelo da nosi maske, iako su neki u prvim redovima ostali bez maske tokom današnje debate.

Ukrajina: Rekordan broj, u danu umrlo 833 od kovid 19

Ukrajina je registrovala rekordna 833 smrtna slučaja od korona virusa u poslednja 24 sata, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Podaci ministarstva pokazuju da je u poslednja 24 sata prijavljeno i 18.988 novih infekcija, prenosi Rojters.

Ukrajina je do sada prijavila ukupno 3,11 miliona infekcija korona virusa i 73.390 preminulih od posledica bolesti, a prethodni maksimum od 793 smrtna slučaja zabeležen je 6. novembra.Izvor

Similar Articles

Top