You are here
Home > Vesti > Evropa: U Grčkoj rekordan broj novozaraženih, umrlo 38 osoba

Evropa: U Grčkoj rekordan broj novozaraženih, umrlo 38 osoba

Fallback Image


U istom periodu od posledica infekcije umrlo je 38 kovid pacijenata, prenosi Katimerini.

kovid, vakcinacija, vakcina, vakcine, pandemija, covid, korona, karantin, izolacija, antigenski, test, testiranje, virus, soj, prevencija, pixabay, 2244

Na respiratoru se nalaze 404 pacijenta.

Od početka pandemije registrovano je 739.448 kovid slučajeva, a umrlo 15.894 osoba.

Protest protiv vakcinacije u Solunu

Više stotina građana okupilo se danas u centru Soluna kako bi protestovali protiv obavezne vakcinacije.

Oni su protestovali i protiv, kako kažu, segregacije i drugih mera koje se preduzimaju u borbi protiv pandemije korona virusa.

Učesnici protesta uzvikivali su slogane protiv vakcinacije, a održali su i sedeći protest ispred Bele kule u Solunu, prenosi Katimerini pozivajući se na portal thestoday.gr.

U Grčkoj je od početka pandemije registrovano 742.170 slučajeva korona virusa, a preminulo je 15.938 ljudi.

Iz Poljske u Crnu Goru stiglo 40.000 doza Fajzer vakcine

Donacija 40.000 doza Fajzer vakcina iz Poljske stigla je u Crnu Goru, a kako su naveli iz crnogorskog Ministarstva zdravlja, to je izraz uzajamnog poverenja i dobre saradnje Crne Gore i Poljske, prenose danas crnogorski mediji.

Pošiljku vakcina dočekala je na podgoričkom aerodoromu ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ministarka zdravlja je posebnu zahvalnost uputila ambasadoru Poljske u Crnoj Gori Arturu Dmohovskom, kao i Vladi Poljske na vrednoj donaciji.

“Još jednom želim da naglasim koliko je značajna ova donacija i koliko je važno da se građani što pre vakcinišu i na taj način zaštite i sebe i svoje najbliže od ove opake i nepredvidive bolesti”, naglasila je Borovinić Bojović.

Ona je apelovala na poštovanje epidemioloških mera i vakcinaciju što većeg broja građana, kao jedini i pravi put ka izlasku iz složene epidemiološke situacije.

Rusija: Rekordan broj slučajeva u danu, preminulo 1.158 osoba

U Rusiji je u proteklom danu zabeležen rekordan dnevni broj slučajeva korona virusa od 40.993, a preminulo je 1.158 osoba, saopštio je danas federalni krizni centar.

Ukupan broj obolelih sada je dostigao 8.513.790, prenosi agencija Tas s.

kovid, vakcinacija, vakcina, pandemija, covid, korona, testiranje, virus, soj, prevencija, pixabay

Broj pacijenata koji su pod zdravstvenim nadzorom porastao je na 916.713, saopštio je centar.

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Rusiji tokom jednog meseca u oktobru je premašio milion, prvi put od početka pandemije, navodi Tas s, na osnovu podataka kriznog centra.

U Sloveniji do sada najviši procenat pozitivnih testova

U Sloveniji je u protekla 24 sata potvrđeno 1.663 novozaraženih korona virusom, uz 42,1 posto pozitivnih nalaza među testiranima, što je najveći udeo pozitivnih testova u danu od početka epidemije u toj zemlji.

Testirano je ukupno 3.948 osoba. Prosečan broj dnevno otkrivenih zaraza za poslednjih sedam dana iznosi 2.276, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje.

Od posledica virusa u poslednja 24 sata preminulo je šest obolelih.

Rekordan je i novi broj aktivnih slučajeva korone koji je porastao na 27.710.

Broj hospitalizovanih i dalje raste, pa je danas u bolnicama 572 kovid pacijenata, od čega 138 na intenzivnoj terapiji.

Vlada Slovenije je najavila rigoroznije mere, pri čemu ne isključuje ni mogućnost strogog zatvaranja, u trenutku kad broj obolelih na intenzivnim odeljenjima pređe kritični nivo od 160 do 180 pacijenata.

U Rumuniji u poslednja 24 sata čak 427 preminulih od kovida

U Rumuniji je u protekla 24 sata zabeleženo čak 427 pacijenata koji su preminuli od posledica korona virusa, saopštila je danas Strateška komunikaciona grupa (GCS) za borbu protiv korona virusa.

U tom periodu je potvrđeno 7.424 novozaraženih pacijenata od 35.000 testiranih ljudi širom zemlje, izvestila je GCS, prenela je agencija Ađerpres.

Prema podacima GCS o broju umrlih, reč je o 202 muškarca i 225 žena.

Čak 393 od evidentiranih umrlih, kako se navodi, bili su pacijenti koji su imali komorbiditete, 17 umrlih nije imalo, a za 17 umrlih do sada nije zabeležen nijedan komorbiditet.

Od 427 preminulih pacijenata od posledica korona virusa, 386 je bilo nevakcinisano, a 41 pacijent je bio vakcinisan.

Od početka pandemije, u Rumuniji je umrla 47.751 osoba sa dijagnozom infekcije SARS-CoV-2, dok je u zemlji zabeleženo do sad 1.648.031 slučaj zaraženih korona virusom.

 

 

 

 

 Izvor

Similar Articles

Top