You are here
Home > Vesti > GASOVOD, REZOLUCIJA 1244, NAORUŽAVANJE Poslanici postavljali pitanja izvršnoj vlasti

GASOVOD, REZOLUCIJA 1244, NAORUŽAVANJE Poslanici postavljali pitanja izvršnoj vlasti

Fallback Image


Poslanici Skupštine Srbije postavljali su danas pitanja izvršnoj vlasti, pa je tako poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir želeo da zna kada će biti završena izgradnja gasovoda do Novog Pazara i Tutina, kao i dokle se stiglo sa zamenom visokonaponske mreže na prostoru Sandžaka.

Tandir je to pitanje adresirao na ministarku energetike Zoranu Mihajlović.

Na poštovanje Ustava pozvao je šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević koji je podsetio da “Sandžak” ne postoji, već Raški upravni okrug.

On je primetio da se Priština intenzivno naoružava, čime se, kaže, krši Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN i upitao da li ta militarizacija, uz pomoć spoljnih pomagača, znači da to ne rade samo radi pristine, već podgrevaju sukobe sa Srbijom da bi sprovodili svoje interese u regionu.

Milićević kaže da zabrinjava nedostatak reakcije međunarodne zajednice poslednjih meseci, navodeći da se otvoreno krše međuanrodni akti, što, kaže, ide na ruku separatistima iz Prištine.

Milićević je pitao Vladu Srbije da li Srbija, kao članica UN, može da zatraži poštovanje Rezolucije 1244 i obezbedi da KFOR održava mir, odnosno da li je moguće zatražiti njegovo veće prisustvo.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top