Stranica
Home > Vesti > General Volters sa Vučićem o komunikaciji Kfora i Vojske Srbije

General Volters sa Vučićem o komunikaciji Kfora i Vojske Srbije


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa glavnokomandujućim snaga NATO-a  za Evropu i komandantom evropske komande američkih snaga generalom Todom Voltersom.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa NATO-om, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Predsednik Srbije je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO-a garant bezbednosti srpskog naroda na KiM. Zato je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom Kfora i istovremeno prihvatio da vrh naše vojske bude na raspolaganju za komunikaciju sa Kforom.

“Dobra komunikacija izmeÄ‘u Vojske Srbije i Kfora je vaĹľna kako bi, bez oklevanja, bila predupreÄ‘ena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM”, rekao je VuÄŤić.

General Volters je prihvatio da postoji mogućnost meÄ‘usobne komunikacije “jer je to vaĹľno za oÄŤuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti”.

On je, kako se navodi u saopštenju, potvrdio da će “Kfor i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji” i pohvalio predsednika VuÄŤića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM.

General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO-om, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru. Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva.Izvorni link

Slični artikli

Top