Stranica
Home > Vesti > Gradiće se 8.022 stana za pripadnike snaga bezbednosti

Gradiće se 8.022 stana za pripadnike snaga bezbednosti


Zorana Mihajlović je u Skupštini Srbije, obrazlaĹľući izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripednike snaga bezbednosti, kazala da se izmene donose kako bi se proširio krug lica na koje se projekat odnosi – borce, porodice palih boraca, vojne invalide i mirnodopske vojne invalide.

Prema njenim rečima, u Vranju se gradi 186 stanova, Nišu 190, Kraljevu 200, Kragujevcu 216, u Novom Sadu će to biti 548 i Sremskoj Mitrovici 190.

“Mi smo već krenuli sa 1.530 stanova, oÄŤekujem da ove i naredne godine poÄŤne izgradnja ukupno 8.022 stana. Vrednosti sa kompletnom infrastrukturom je 325 miliona evra, a drĹľava je obezbedila lokalnim samoupravama novac da srede spoljnu infrastrukturu”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da će cene ovih stanove, ne uključujući PDV, iznositi 400 evra u Vranju i Kraljevu, u Nišu 450 evra, u Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici 430 evra, u Novom Sadu i Beogradu 500 evra.

Mihajlović kaže da će se, s obzirom da bi mnogi voleli da kupuju jeftinije stanove, jer nije reč o socijalnim stambenim jedinicama koje se poklanjaju, jedna od izmena odnositi na to da prioritet kupovine stanova u Beogradu imaju oni koji već žive na toj teritoriji.

“Ovo je vaĹľan projekat za Srbiju, ne samo zbog toga što ćemo graditi stanove, već i zbog toga što je jednako vaĹľan za privredu i stavarnje mogućnosti da domaća preduzeća mogu da uÄŤestvuju u izgradnji”, rekla je Mihajlović.Izvorni link

Slični artikli

Top