Stranica
Home > Vesti > Horor na povratku iz Grčke: Na sred puta izgoreo autobus kojim su putovali Srbi

Horor na povratku iz Grčke: Na sred puta izgoreo autobus kojim su putovali Srbi


Nedaleko od Leptokarije u Grčkoj oko jedan sat posle ponoći u nedelju potpuno je izgoreo autobus koji je vraćao srpske turiste sa letovanja na ostrvu Egina.


Izvor: B92

Ilustracija: Depositphotos/Bork

U autobusu je bilo 47 putnika i niko nije povređen, javili su putnici na društvenim mrežama.

Kako je jedna putnica navela u Fejsbuk grupi “Grčka ostrva”, do incidenta je došlo dok su bili sat i po udaljeni od grčke granice, kada je autobus pri brzini od 90-95 kilometara na sat prešao preko žičanog dušeka za krevet koji je nekom ispao na putu i pritom se zaglavio između točkova autobusa što je izazvalo varnice i požarr u autobusu.

Međutim, u istoj grupi javila se još jedna putnica koja tvrdi da se autobus zapalio “usled svoje neispravnosti”.

“Moja porodica i ja, pošto smo bili u zadnjem delu autobusa, bili smo direktno izloženi vatri koja je iznenadno i naglo buknula, šireći se nezadrživo. Što se tiče priče o prelasku preko nekakvog dušeka koji je ispao iz nekog vozila, mogu vam reći da je u svoj muci i ozbiljnosti situacije kod grčkih policajaca i vatrogasaca to izazvalo podsmeh… Naime, autobus je pokazivao “znake slabosti” mnogo pre toga, nekoliko stotina kilometara pre kobnog događaja. Na kraju, autobus je odšlepan na uviđaj. Odgovor uskoro sledi od strane grčke policije”, napisala je jedna od putnica.

Kako se navodi, vozači, vodič i grčki vatrogasci uspeli da spasu pasoše srpskih turista, ali i njihov prtljag, dok je unutrašnjost autobusa izgorela skoro u potpunosti.

Turisti su se vratili u Srbiju zamenskim autobusom koji je posle požara poslat po njih.Izvorni link

Slični artikli

Top