Stranica
Home > Vesti > Hrvati do poslednjeg dana bili uz naciste

Hrvati do poslednjeg dana bili uz naciste


“Hrvatskih zloÄŤina u Jasenovcu i Jadovnu su se gadili i Nemci, a Kolindinih laĹľi gadi se svaki antifašista”, poruÄŤio je Vulin.

“AntifašistiÄŤki ustanak u Hrvatskoj je podignut u mestu Srb, i da li moĹľe biti dileme ko ga je podigao”, izjavio je Vulin.

Naglasio je da je Nezavisna drĹľava Hrvatska stvorena voljom ogromne većine Hrvata, koja je, kako je govorio TuÄ‘man “izraz povjesne teĹľnje Hrvata za drĹľavom”, bila najstrašnija fašistiÄŤka tvorevina, mesto sa logorom za decu gde je zaklano 20.000 malih Srba, Jevreja i Roma.

“Hrvatska drĹľava na svoju sramotu i uĹľas slobodnog sveta 80 godina kasnije još uvek ne Ĺľeli da se odrekne ustaškog reĹľima. Kolinda Grabar Kitarović je polagala vence na grobove ustaša u Blajburgu. Da li su oni bili antifašistiÄŤki borci i da li je Jasenovac doprinos Hrvata borbi protiv fašizma”, upitao je Vulin.

Hrvatska predsednica je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata u Poljskoj rekla da je hrvatski narod srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi.Izvorni link

Slični artikli

Top