You are here
Home > Vesti > Hteli su da ubiju predsednika na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu

Hteli su da ubiju predsednika na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu

Fallback Image


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera “Jovanjica” pokušaji državnog udara.

– Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regionu kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove porodice naprvili kriminalni klan – rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. januara ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.

Foto: M. Ilić / RAS Srbija

– Kada bi streljali Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: “Ko zna u šta je sve umešan i on i njegova porodica”. Mnogo toga je bilo u MUP. Monstruozno koliko je bila dobro povezana ta mreža“, istakla je Brnabić.

“Neće biti zaštićenih”

Foto: M. Ilić / RAS Srbija

Ona je naglasila da se nadležne službe bave tim slučajevima i da neće biti zaštićenih, bez obzira na „ime i prezime, funkciju i stranačku pripadnost“.

– Znam da je Srpska napredna stranka jedina stranka u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako i da nema zaštićenih – rekla je Brnabić.

Foto: M. Ilić / RAS Srbija

Brnabić je kazala da se na Vučića vrši pritisak napadima na njegovog sina, Danila, jer mu „ne mogu zameriti ništa u vezi sa ekonomskim i političkim pitanjima”.

– Znate šta mu je slaba tačka i krenete da udarate na Danila besprizorno. Vi kriminalizujete jednog mladića, on je stalno na naslovnim stranama tajkunskih dnevnih novina i nedeljnika – dodala je premijerka.

Foto: M. Ilić / RAS Srbija

Podsetimo, spomenik Stefanu nemanji otkriven je u Beogradu 27. januara ove godine, a svečanoj ceremoniji prisustvovao je veliki broj građana. Svečanosti na Savskom trgu prisustvovali su predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, predsednik parlamenta Ivica Dačić, ministri u Vladi Srbije, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, te gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve…

Prisutni su bili i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko, predstavnici diplomatskog kora gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, te predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanik u Sobranju Ivan Stojiljković…


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top