You are here
Home > Vesti > Hvala vam na ogromnim investicijam u Srbiji (VIDEO)

Hvala vam na ogromnim investicijam u Srbiji (VIDEO)

Fallback Image


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem, koji boravi u zvaničnoj dvodnevnoj poseti Srbiji.

On je poručio da Srbija i Kina odlično sarađuju i neguju iskreno i veliko prijateljstvo, i izrazio zahvalnost Kini na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, kao što, dodao je, Srbija poštuje politiku jedne Kine.

Na sastanku delegacija dve zemlje u Palati Srbija, koje predvode predsednik Srbije, i kineski ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji, Vučić je poručio da Srbija i Kina u političkoj sferi nemaju otvorenih pitanja, već u svim međunarodnim institucijama i organizacijama, multimateralnim forumima, kao i u bilateralnim odnosima, odlično sarađuju.

– Verujem da možemo, ako je to uopšte moguće, da na još viši nivo podignemo našu saradnju – rekao je Vučić na početku sastanka.

On je istakao da je prijateljstvo Srbije i Kine iskreno, veliko, te nije čudo što ga neretko nazivamo čeličnim.

Vučić je zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, na onaj način na koji, kaže, i Srbija uvek podržva politiku jedne Kine.

– Hvala vam na ogromnim investicijama u Srbiji. Hvala za mogućnost da učestvujemo u incijativi “Pojas i put”. Mi podržavamo mudre reči predsednika Sija na GS UN i njegovu inicijativu za globalni razvoj – rekao je Vučić.

Posebno je ukazao da je za samo pet godina trgovinska razmena Srbije i Kine utrostručena, što je, kaže, činjenica koja najbolje oslikava naše odnose.

Aleksandar Vučić

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

Aleksandar Vučić

– Srećan sam zbog toga, to je ogromna korist za građane Srbije, a verujem i nadam se i za građane Kine. Hvala vam i prenesite najsrdačnije pozdrave predsedniku Kine, sa nadom i željom da ga čim pandemija prodje ugostimo u Beogradu – poručio je Vučić.

On je šefa kineske diplomatije, oslovivši ga sa “dragi prijatelju”, uz dobrodošlicu poručio da u Srbiji može da se oseća kao kod kuće.

– Za nas je vaša poseta velika čast. Hvala vam na poseti i prenesite najiskrenije pozdrave predsedniku Kine, koji je veliki prijatelj Srbije – rekao je Vučić.

Pre sastanka dve delegacije, Vučić i Vang, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, razgovrali su u četiri oka.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top