You are here
Home > Vesti > Ima poboljšanja, ali daleko smo od poštenih izbora

Ima poboljšanja, ali daleko smo od poštenih izbora

Fallback Image


Boško Obradović je rekao, nakon potpisivanja Sporazuma o izbornim uslovima u Skupštini Srbije, da ne deli entuzijazam i oduševljenje potpisanim sporazumom, ali je ocenio da ima određenih konkretnih poboljšanja izbornih uslova.

“Ali smo daleko od slobodnih i poštenih izbora. Mnogo važnije biće kako će izgledati primena i na tome ćemo raditi”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Naveo je da će Dveri delegirati predstvanike u svim telima koja se formiraju, od Radne grupe za proveru biračkog spiska, do kontrolnog tela koje će pratiti implementaciju sporazuma i kompletan izborni proces.

“Za mene je važno što je vlast potpisujući sporazum priznala da uslovi prošle godine nisu bili kako treba”, rekao je Obradović.

Precizirao je da se u sporazumu navodi da će RTS i RTV imati svoj program u smislu statusa opozicije, da će imati svoje pravilnike, a da će ostali emiteri u narednih 15 dana dostaviti planove.

Formira se Radna grupa za proveru biračkog spiska, smanjen je broj potpisa za pokrajinske i lokalne izbore, biće izdvojene veće finansije za učesnike na izborima, biće ukinuto jemstvo za dobijanje finansija, a funkcionerska kampanja neće biti moguća deset dana pre izbora.

Dodao je da će biti velikih pomaka u radu RIK-a u kojem će, kaže, opozicija imati svoje predstavnike.Izvor

Similar Articles

Top