Stranica
Home > Vesti > Isticati primere istorijskog savezništva sa SAD

Isticati primere istorijskog savezništva sa SAD


U razgovoru je iskazana želja da se nastavi dosadašnja uspešna saradnje naše zemlje sa Nacionalnom gardom Ohaja, saopštila je Vlada Srbije.

U budućnosti bi zato trebalo nastaviti isticanje pozitivnih primera istorijskog savezništva i raditi na oblastima od zajedničkog interesa sa ciljem osnaživanja odnosa dve strane, poručila je premijerka Brnabić.

Premijerka Brnabić boravila je, u januaru ove godine, u poseti američkim saveznim državama Ohajo i Džordžija, pri čemu se, između ostalog, sastala i sa najvišim rukovodstvom Nacionalne garde Ohaja.

Tom prilikom potvrđen je značaj Programa državnog partnerstva (PDP) Srbije i Ohaja, koji se 13 godina realizuje kroz odličnu saradnju Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

Pored isticanja značaja vojno-vojne i civilno-vojne saradnje u okviru PDP, želja Srbije je potvrđivanje i unapređenje civilno-civilne saradnje.

Brnabićeva je kazala da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa i izrazila zadovoljstvo što u Srbiji posluje veliki broj značajnih američkih kompanija.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i ambasador SAD-a u Srbiji Kajl Skot.Izvorni link

Slični artikli

Top