Stranica
Home > Vesti > “Izjava hrvatske predsednice odnosila se samo na neke od migranata”

“Izjava hrvatske predsednice odnosila se samo na neke od migranata”


Novinarka “Džeruzalem posta” Grir Fej Kešman objasnila je da je interpretirala izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grbar-Kitarović o BiH.


Izvor: Tanjug

EPA-EFE/Davi Fernandez

“Predsednica Hrvatske nije govorila o Iranu. Spomenula je Iran samo jednom, i to isključivo u kontekstu migranata koji se pretvaraju da su izbeglice i koji su u nekim slučajevima povezani s kriminalnim elementima. Nije spominjala vladu BiH, a izjava o povezanosti Irana i terorista odnosila se samo na neke od migranata koji su dospeli u BiH”.

Ovo je navela Kešmenova na pitanje TV N1 o spornoj izjavi.

Izraelski list je ranije objavio da se Kolinda Grabar – Kitarović, koja boravi u trodnevnoj poseti Izraelu, u razgovoru s predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom osvrnula na pitanje migranata i kazala da je BiH nestabilna zemlja koju sada kontroliše militantni islam.

Pisanje lista demantovala je i hrvatska predsednica.

“Nisam to rekla. S predsednikom Rivlinom sam razgovarala u kontekstu u kojem govorim o BiH i našim drugim susjednim državama i što sam, uostalom, rekla na pres konferencijama pre susreta s predsednikom Rivlinom i s (premijerom) Netanijahuom, a to je da naše susedne države želim što pre videti u članstvu EU. Nisam davala intervjue i nisam davala izjave novinarima, mimo te dve pres konferencije”, kazala je Grabar- Kitarović.Izvorni link

Slični artikli

Top