Stranica
Home > Vesti > Izrael: Kongresmenka SAD može da obiđe svoju porodicu

Izrael: Kongresmenka SAD može da obiđe svoju porodicu


Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će američkoj kongresmenki Rašidi Tlaib biti dopušteno da obiđe porodicu na okupiranoj Zapadnoj obali.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos/ggkuna

Saopštenje usledilo nakon što su izraelske vlasti juče zabranile zvaničnu posetu Tlaib i još jednoj kongresmenki iz SAD Ilhan Omar, prenosi Rojters.

Obe poslanice su iz redova Demokratske stranke.

Premijer Benjamin Netanijahu je juče rekao da im neće dozvoliti da posete Izrael, ali da će, ako Tlaib podnese zahtev da poseti porodicu i ako je reč o humanitarnom pitanju, Izrael to razmotriti sve dok se ona drži obećanja da neće govoriti protiv Izraela.

Predsednik SAD Donald Tramp je juče pozvao Izrael da ne dozvoli Ilhan Omar i Rašidi Tlaib, koje su izrazile podršku propalestinskom pokretu “Bojkot, diverzija, sankcije”, da posete tu zemlju.

“To bi bila velika slabost kada bi Izrael dozvolio poslanici Omar i poslanici Tlaib da dođu u posetu”, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, preneo je Rojters.

Dve poslanice, obe članice Demokratske partije, koje je Tramp više puta kritikovao, planirale su da obiđu okupiranu Zapadnu obalu i istočni Jerusalim.Izvorni link

Slični artikli

Top