You are here
Home > Vesti > Joanikije: Da vlast ispuni zavet Amfilohija i volju naroda

Joanikije: Da vlast ispuni zavet Amfilohija i volju naroda

Fallback Image


“Nisu se još odvojili od naroda i neka ispune sve što narod od njih očekuje. Kroz to gledamo da ispune i zavet mitropolita Amfilohija”, poručio je mitropolit Joanikije.

joanikije

Godišnji pomen mitropolitu Amfilohiju u održan je u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a prisustvovali su joj premijer Zdravko Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić, ministri Aleksandar Stijović i Vesna Bratić, lider SNP-a Vladimir Joković, lider Prave Marko Milačić, predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, kao i funkcioner Demokrata Boris Bogdanović.

Liturgiji su prisustvovali i predsednik Opštine Budva Marko Carević, smenjeni v.d. direktora Uprave carina Aleksandar Dajmanović, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević i funkcioner tog saveza Nikola Jovanović.

“Za proteklih 30 godina smo živeli u vremenu mitropolita Amfilohija. Poslednjih dana organizovali smo dane mitropolita Amfilohija, pa smo kroz brojne učene ljude odali mu čast, kao što smo ga slušali svih ovih godina. Patrijarh Porfirije je preneo blagoslove , pozdrave i ljubav”, rekao je Joanikije.

Mitropolit je citirao reči Amfilohija koji je, kako je rekao, često govorio “Vasiona mi je mala”.

“Kako je otišao sa ovog sveta još mu se više divimo”, rekao je i dodao da se blaženopočivši mitropolit često “uspinjao na Golgotu Hristovu” i da je tada, kako je naveo, “bio najjači jer je bio sa Hristom”.

“Sa njim se nije odvajao ni u najtežim vremenima kad je trpeo teškoće i uvrede”, naveo je mitropolit Joanikije, preneo je podgorički portal Dan.

 Izvor

Similar Articles

Top