You are here
Home > Vesti > Korona u Evropi, Bugarska: Na kovid odeljenjima 90 odsto pacijenata nevakcinisano

Korona u Evropi, Bugarska: Na kovid odeljenjima 90 odsto pacijenata nevakcinisano

Fallback Image


Bugarski zdravstveni zvaničnici za ovakvo stanje krive nepoverenje javnosti u vakcine i vladu, pošto je samo jedan od četiri punoletna građana vakcinisan, preneo je AP.

kovid, vakcinacija, vakcina, vakcine, pandemija, covid, korona, karantin, izolacija, antigenski, test, testiranje, virus, soj, prevencija, unsplash, 2

Bugarska je danas prijavila 5.178 novozaražnenih korona virusom i 124 smrtna slučaja.

Različitim metodama testirano je 49.300 uzoraka, a ukupan broj preminulih od početka pandemije je 23.718.

U prethodne dve nedelje, Bugarska je imala najveću stopu smrtnosti u Evropskoj uniji, dodaje se u tekstu američke novinske agencije.

Rusija neće da zatvara granice zbog kovida

Nema potrebe da se zatvaraju ruske granice zbog širenja korona virusa u zemlji, rekla je direktorka sanitarnog nadzornog tela Ana Popova.

“Apsolutno nema potrebe za zatvaranjem državne granice. Infekcija se širi unutar zemlje. Nemamo slučajeve iz inostranstva”, rekla je ona za televizijski kanal Rosija-1, prenosi TAS S.

Prema njenim rečima, samo jedan odsto PCR testova uzetih od putnika koji se vraćaju iz inostranstva su pozitivni na kovid.

“Zaustavljamo uvezene slučajeve, jer svako ko uđe ili se vrati u Rusiju prolazi kroz PCR test. A procenat pozitivnih PCR testova je veoma mali, ispod jednog procenta”, navela je Popova.

 

 Izvor

Similar Articles

Top