You are here
Home > Vesti > Krivokapić danas i sutra u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu

Krivokapić danas i sutra u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu

Fallback Image


Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće danas i sutra u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji na poziv premijerke Ane Brnabić.

Krivokapić će danas položiti venac na spomen-ploču premijeru Srbije Zoranu Đinđiću u dvorištu Vlade Srbije, a potom će se sastati sa nerezidentnim ambasadorima u Crnogorskoj kući, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Crnogorski premijer sutra će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem i premijerkom Anom Brnabić.

U platformi za zvaničnu posetu, koju je prošle nedelje usvojila crnogorska Vlada, navodi se da će poseta Krivokapića Srbiji biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa dve države, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje.

– Poseta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva zapadnog Balkana – navodi se u dokumentu.

Poseban akcenat, kako se navodi, biće stavljen na jačanje ekonomskih veza i saradnje, za šta postoje značajni potencijali.

Ocenjeno je da je poseta Krivokapića Srbiji od izuzetnog značaja i interesa za unapređenje i učvršćivanje odnosa između dv države, imajući u vidu izostanak zvaničnih poseta na najvišem nivou.

– Iako sama međuresorna, ekonomska i kulturna saradnja belži pomake, cilj zvanične posete je da se reflektuje i na političke odnose dve zemlje i stavi akcenat na dobrosusedsku saradnju, koja je preduslov za dalji napredak u oblasti evropske integracije i regionalne saradnje – navodi se u platformi.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top