You are here
Home > Vesti > Krivokapić dobrodošao u Beograd, Dejton rušili drugi, a ne RS

Krivokapić dobrodošao u Beograd, Dejton rušili drugi, a ne RS

Fallback Image


Vučić je za TV Pink u Glazgovu rekao da se nada da će sa Krivokapićem moći da se vidi na večeri, a da će se sutra i zvanično sastati.

Na pitanje koliko mogu da se smire tenzije sa Crnom Gorom, Vučić je rekao da nekih tenzija i nema, kao i da ih Srbija nije ni izazivala.

“Neki su mislili da Srbiju okrive za sve, ali mi želimo dobre odnose poštujući Crnu Goru. Nemamo velika očekivanja, ali razgovor je blagorodan”, poručio je Vučić, koji je govorio na samitu u Glazgovu.

On je dodao da se u Glazgovu nije sreo sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, kao ni sa predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem.

Povodom izvestaja koji je predstavio visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit i u kome se pominje mogući raspad BiH i sukobi, Vučić je rekao da ga nije pažljivo pročitao i da se zato još ne bi izjašnjavao.

Kaže da je video optužbe na račun Republike Srpske i kako navodno RS želi rušenje Dejtonskog sporazuma, i ukazao da su ga svi drugi rušili, a ne RS.

“Ali želim s pažnjom da pročitam izveštaj”, napomenuo je.

Na konstatciju da iz međunarodne zajednice ne misle i pitanje zašto to tvrde, Vučić je rekao da treba analizirati i da li su Srbi u pravu, ali je ocenio da za Srbe međunarodno pravo i pravda ne postoje.

“Kada su rastakali bivšu Jugoslaviju rekli su da svi mogu da se odvoje od Srbije, ali da Srbi ne mogu od bilo koga. Napravljen je izuzetak iz postovanja međunarodnog javnog prava i zato je smesno kada pričaju o vrednostima i pravu i pravdi. To ne postoji”, ocenio je Vučić.

On je naglasio da na Bledu i u Sarajevu pričaju o pravu na opredeljenje, u Prištini isto, a kad se dođe do Srba onda se to ne priznaje.

“Kažu idite u ćošak, nemate pravo ni na šta. Oni su mnogo jači, već su nas bombardovali, ali nemojte da pricate o pravu i jednakim aršinima”, istakao je Vučić.

On je ocenio i da se deo međunarodne zajednice nikada nije rukovodio ni pravom ni pravdom, kao i da u Srbiji uvek vide potencijalnu opasnost.

“Po političkoj i ekonomskoj snazi treba je oboriti i spustiti da bi se igrali u lutkarskom pozorištu”, rekao je Vučić dodajući da Srbija mora da razume situaciju u svetu, ali da nije ona “otvorila Pandorinu kutiju priznavanjem Kosova, već drugi”.

“Ne možemo da menjamo granice. Jedino kao narod mozemo da se borimo za snazniju ekonomiju i napredak Srbije, da unapredimo saradnju”, zaključio je Vučić.Izvor

Similar Articles

Top