You are here
Home > Vesti > Krivokapić početkom novembra dolazi u Srbiju

Krivokapić početkom novembra dolazi u Srbiju

Fallback Image


Na današnjoj sednici Vlada Crne Gore je utvrdila platformu za tu posetu, tokom koje su planirani susreti sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

zdravko, krivokapic, permijer, crne, gore

U dokumentu se navodi se da će zvanična poseta premijera Beogradu biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje.

Poseta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Vlade, prenosi Glas Amerike.

Dodaje se da će, imajući u vidu krizu nastalu usled pandemije, poseta biti odlična prilika za razgovor o modelima usmerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom, sa kojima se obe države suočavaju.

Planirano je da se crnogorska delegacija susretne sa najvišim zvaničnicima Srbije, a poseban akcenat staviće se na jačanje ekonomskih veza i saradnje, za šta postoje značajni potencijali.

U tom smislu, fokus će biti na projektima čiji je cilj unapređenje saobraćajne infrastrukture, što je neophodan uslov kako za povećanje prometa ljudi, tako i za ukupnu ekonomsku i saradnju u oblasti turizma, navodi se u Platformi.

U susretima sa zvaničnicima Srbije “sugerisaće se da se u narednom periodu saradnja u oblastima infrastrukuture, energetike, vodoprivrede, turizma, poljoprivrede, šumarstva i drugih oblasti od obostranog interesa ostvaruje, kad god je to moguće, kroz mehanizme regionalne saradnje, a pre svih Berlinskog procesa”, navodi se u platformi.

Demohrišćanska stranka bi pomirila ekstremizme

Krivokapić je izjavio da razmišlja o formiranju Demohrišćanske stranke koja bi mogla, kako je naveo, da pomiri dva jaka ekstremizma.

Krivokapić je kazao da bi takva partija mogla da promeni političku sliku u Crnoj Gori.

On je naveo da je formiranje dobre partijske infrastrukture izuzetno težak i zahtevan posao, pa zbog toga ne može da se posveti različitim aktivnostima koje treba da budu značajne za ovu državu.

Međutim, otkrio je da svakako razmišlja o osnivanju partije.

“Razmišljam o tome jer političke partije, svako jutro kad pogledaju vide svoj rejting, mene to ne interesuje. Ali da bi se politička slika u Crnoj Gori promenila, mora da postoji neka jaka partija centra. To je pokazano svim istraživanjima i ta partija može da pomiri dva jaka ekstremizma i na neki način anulira njihovo delovanje”, rekao je Krivokapić.Izvor

Similar Articles

Top