Stranica
Home > Vesti > Lajčak: Parlamentarci veza između OEBS i građana

Lajčak: Parlamentarci veza između OEBS i građana


Luksemburg — Visoki zvaničnici OEBS pozvali su na zasedanju Parlamentarne skupštine pozvali poslanike da se snažno angažuju na ostvarenju ciljeva agende održivog razvoja.


Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na 28. godišnjem zasedanju “Napredni održivi razvoj radi promovisanja bezbednosti. Uloga parlamenata”, oni su istakli značajnu ulogu parlamentaraca u primeni međunarodnih obaveza, uključujući i one iz Agende UN 2030. za održivi razvoj i njenih 17 ciljeva održivog razvoja, saopštio je OEBS.

Predsedavajući OEBS Miroslav Lajčak rekao je da trajni mir ne donose samo tenkovi, artiljerija i da bezbednost ne može da se posmatra u vakumu, odvojeno od trgovine, ekonomskog razvoja, zaštite okoline i promovisanja ljudskih prava.

U tom smislu, dodao je, OEBS je dobro organizovan za unapređenje ciljeva održivog razvoja a parlamentarci imaju ključnu ulogu, uključujući povećanje sredstava za škole i podsticanje učešća žena u lokalnoj vlasti, navodi se u saopštenju OEBS.

“Vi ste veza između OEBS i građana kojima služite. Vi informišete i inspirišete rad naše organizacije”, rekao je Lajčak.

Generalni sekretar OEBS Tomas Greminger takođe je rekao da parlamentarci mogu da doprinesu konkretno primeni ciljeva održivog razvoja u zemljama OEBS.

On je naveo da OEBS ima potencijal da bude forum za suštinski diplomatski dijalog između Istoka i Zapada.Izvorni link

Slični artikli

Top