Stranica
Home > Vesti > Linta: Nevino osuđeni u Hrvatskoj da služe kaznu u Srbiji

Linta: Nevino osuđeni u Hrvatskoj da služe kaznu u Srbiji


Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linda apelovao je da nevino osuđeni Srbi u Hrvatskoj nastave izdržavanje kazne u Srbiji.


Izvor: Tanjug

Foto: Screenshot/B92

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta pozvao je Ministarstvo pravde Srbije da traži od Hrvatske da Dragan Vasiljković poznatiji kao kapetan Dragan i drugi, kako kaže, nevino osuđeni Srbi, nastave izdržavanje kazni u Srbiji.

Glavni razlog za ovu molbu jeste nehuman i veoma loš odnos zatvorskih vlasti prema zatvorenicima srpske nacionalnosti, naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Hrvatska je, kako kaže, država koja ne poštuje ljudska prava proteranih Srba i srpskih povratnika a pogotovo ne poštuje ljudska prava osuđenih Srba u montiranim sudskim procesima za navodne ratne zločine.

Smatra i da je skandalozna odluka hrvatske vlasti da Vasiljkovića kazni sa 30 dana samice u zatvoru u Lepoglavi.

Etnički motivisano hrvatsko pravosuđe, kaže Linta, osudilo je kapetana Dragana, kao i veliku većinu drugih Srba, na dugogodišnje kazne zatvora bez ikakvih materijalnih dokaza samo zato jer su se časno i hrabro borili za nacionalna i ljudska prava svog naroda.

“Hrvatsko pravosuđe je pristrasno i neprofesionalno pravosuđe koje je u funkciji opravdanja lažnog i besmislenog mita o Domovinskom ratu prema kome su Srbija i Srbi tobože agresori i zločinci a Hrvati tobože žrtve i oslobodioci”, naveo je Linta.Izvorni link

Slični artikli

Top