Stranica
Home > Vesti > Linta: Pevanje ustaških pesama u Hrvataskoj normalna pojava

Linta: Pevanje ustaških pesama u Hrvataskoj normalna pojava


Miodrag Linta ocenio je da pevanje ustaških pesama od strane hrvatskih i albanskih vojnika u Hrvatskoj normalna pojava.


Izvor: Tanjug

Foto: Screenshot/B92

“Mnogi u Srbiji ne znaju da je Tudjmanova Hrvatska usvojila formaciju, naziv jedinica i činove u vojsci po uzoru na ustašku vojsku NDH. Tako je satnija jedinica veličine čete, a njom komanduje satnik što je u rangu kapetana. Takođe, bojna je jedinica veličine bataljona, a njom komanduje bojnik što je u rangu majora”, kaže se u saopštenju.

Linta ističe da brojne činjenice potvrdjuju surovu istinu da većina hrvatskog naroda ustaše smatra borcima za slobodu, a ne nacifašistima i masovnim ubojicama.

Prema njegovim rečima, većina Hrvata, među kojima su i hrvatski vojnici, ima svoje idole koji su im uzor i koje nastoje da kopiraju u svemu.

“Prvi idol je ustaški pukovnik a zatim ‘krilnil’ (najveći čin u ustaškoj vojsci) i ‘vitez’ Jure Francetić koji je bio komandant čuvene po zlu Crne legije u NDH. Dobro je poznato da je Crna legija na čelu sa ratnim zločincem Jurom Francetićem počinila stravične i masovne zločine nad srpskim civilima”, rekao je Linta.

Drugi idol većine Hrvata i hrvatskih vojnika je, naveo je on, general Ante Gotovina.

“Postoje brojni dokazi da je Ante Gotovina odgovoran za brutalne zločine nad srpskim civilima i ratnim zaroblkenicima u Krajini i zapadnokrajiškim opštinama”, napomenuo je Linta.

“Treći idol je proustaški pevač Marko Perković Tompson koji se proslavio pevanjem ustaških i srbomrzačkih pjesama. Četvrti idol je kardinal Alojzije Stepinac koji je imao ogromnu ulogu u pripremi i realizaciji genocida koji je NDH počinila nad srpskim narodom”, zaključio je Linta u saopštenju.Izvorni link

Slični artikli

Top