You are here
Home > Vesti > Milo Đukanović se izjasnio povodom afere PANDORINI PAPIRI

Milo Đukanović se izjasnio povodom afere PANDORINI PAPIRI

Fallback Image


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović dostavio je Specijalnom državnom tužilaštvu pisano izjašnjenje povodom afere “Pandorini papiri“.

Pozivajući se na saznanja iz izvora bliskih istrazi, portal podgoričkog “Dana” piše da Đukanović u iskazu pojašnjava i ponavlja prethodne izjave u medijima da sporne kompanije koje se pominju u dokumentaciji nikada nisu radile niti su imale otvorene račune kod bilo koje banke na egzotičnim destinacijama.

Dodaje se da se Đukanovićeve tvrdnje poklapaju sa iskazom koji je njegov sin Blažo izneo 22.oktobra ove godine tokom saslušanja pred specijalnim tužiocem Sanjom Jovićević.

U dokumentaciji koja se nalazi u SDT-u o aferi “Pandora” navodi se da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Tvrdi se da je sin predsednika Crne Gore iskoristio ovu strukturu da formira i dve skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o ofšor poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

Dosad najveća baza procurelih podataka sadrži skoro 12 miliona dokumenata iz 14 ofšor agencija.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top