You are here
Home > Vesti > Moja poseta Beogradu je začetak novih odnosa

Moja poseta Beogradu je začetak novih odnosa

Fallback Image


Moj dolazak u Beograd treba da bude početak ili začetak nove putanje koja će biti obostrano korisni odnosi Srbije i Crne Gore i na blagostanje obe države, rekao je večeras crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

On je za RTS rekao da je za relacije između dve zemlje možda je kriva i jedna i druga strana, ali da ne želi da se bavi prošlosću i da to dokazuje i ova poseta.

Na pitanje zašto odnosi dve zemlje ne prate i dobre odnose građana Srbije i Crne Gore i da je jedno od njegovih obećanja bila promena Đukanovićeve politike za koju se moglo reći i da je antisrpska, Krivokapić je istakao da trenutno nema antisrpske politike.

– Trenutno nema antisrpske politike ni bilo koje druge osim one proevropske, prodemokratske i prograđanske, i naravno procrogorske, a to znači da onim ljudima koji zive na tim prostorima Vlada treba da obezbedi najbolje uslove i bolji kvalitet života – rekao je Krivokapić.

Na konstataciju da dve zemlje i dalje nemaju ambasadore, Krivokapić je rekao da je u nadležnosti predsednika Crne Gore odabir ambasadora i da je on odbio predlog da ambasador u Beogradu bude Želidrag Nikčević iz, kkao je rekao, njemu poznatih razloga.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top