Stranica
Home > Vesti > Muslimani treba da shvate da je BiH drĹľava ravnopravnih naroda

Muslimani treba da shvate da je BiH drĹľava ravnopravnih naroda


Ivica DaÄŤić je to rekao povodom Zvizdićevog reagovanja u kome je njegovu juÄŤerašnju izjavu na Saboru SNSD-a u Laktašima, da zajedniÄŤki interes svih u BiH treba da bude ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta, i da BiH nije, niti će biti muslimanska drĹľava, nazvao “šovinisticko-militaristiÄŤkom”.

“Nije moja izjava šovinistiÄŤko-militaristiÄŤka, već je šovinistiÄŤko-militaristiÄŤka panislamska politika Alije Izetbegovića i njegovog uÄŤenika Denisa Zvizdića i SDA”, poruÄŤio je DaÄŤić.

Dačić je ukazao da Zvizdić zna, a prećutkuje, da se Alija Izetbegović još 1970. godine u Islamskoj deklaraciji zalozio za stvaranje islamske države od Maroka do Indonezije.

“Napisao je da je islamsko društvo bez islamske vlasti nedovršeno i nemoćno, da se islamski poredak moĹľe ostvariti samo u zemljama u kojima muslimani predstavljaju većinu stanovništva, da nema ni mira ni koegzistencije izmeÄ‘u islamske vere i neislamskih društvenih i politickih institucija, i na kraju, da islamski pokret treba i moĹľe prići preuzimanju vlasti ÄŤim je brojno toliko snaĹľan da moĹľe ne samo srušiti postojeću neislamsku, nego i izgraditi islamsku vlast”, naveo je DaÄŤić.

On podseća da je zato Izetbegović predsedničkim dekretom od 1. avgusta 1992. godine pozvao mudžahedine iz celog sveta u Sveti rat, džihad.

“I bilo ih je desetak hiljada, od ÄŤega je 1.200 ostalo da Ĺľivi u BiH sa drĹľavljanstvom. MeÄ‘u njima su bila i dvojica uÄŤesnika napada od 11. septembra 2001. godine u Njujorku. Njihov cilj je bio islamski poredak u BiH, a za to je potrebno ÄŤekati da muslimani postanu većina”, naveo je DaÄŤić.

On je ukazao da je po rezultatima popisa iz 1948. godine Srba bilo 44,3 odsto, muslimana 30,7 odsto, a Hrvata 23,9 odsto.

Prema poslednjem popisu, za koji postoje ogromne sumnje u regularnost, iz 2013. godine Bosnjaka ima 50,11 odsto, Srba 30,78 odsto, a Hrvata 15,43 odsto, istakao je Dačić.

“Po islamistima, odnosno po Aliji Izetbegovicu i SDA, stvorili su se uslovi za islamski poredak, što znaÄŤi promenu Dejtonskog sporazuma i stvaranje unitarne drĹľave sa muslimanskom većinom. O tome sam govorio, da to BiH nikad nije bila, niti će biti islamska drĹľava”, poruÄŤio je DaÄŤić.

Zvizdić je juÄŤe u opširnom reagovanju na DaÄŤićevu izjavu na Saboru SNSD rekao da je to “zlonamerna poruka mrĹľnje”, i ocenio je kao “sovinistiÄŤko-militaristiÄŤku”, prenela je Fena.Izvorni link

Slični artikli

Top