Stranica
Home > Vesti > Na Aerodromu “Nikola Tesla” u drugom kvartalu 7,4 odsto više putnika

Na Aerodromu “Nikola Tesla” u drugom kvartalu 7,4 odsto više putnika


Beograd — Putnički saobraćaj na beogradskom Aerodromu Nikola Tesla povećan je za 7,4 odsto u drugom kvartalu 2019. godine u odnosu na isti period prošle godine.


Izvor: Tanjug
Beograd

FOTO: EPA, KOCA SULEJMANOVIC

To je saopštila francuska kompanija Vansi erports (Vinci airports) koja je koncesionar tog aerodoroma.

Oni su naveli da je u prvoj polovini ove godine zabeležen rast saobraćaja u gotovo svim državama gde posluje ta kompanija, u proseku za 6,7 odsto, a usluženo je 66,2 milona putnika na 46 aerodroma.

“Ovako dobri rezultati se naročito reflektuju na otvaranje brojnih novih avio-linija, neretko po prvi put, između aerodroma kojima upravlja Vansi i svetskih prestonica”, stoji u saopštenju.

U Srbiji je saradnja Vansija sa avio-prevoznicima od njenog dolaska krajem 2018. godine dovela do povratka kompanije Er Frans (Air France), koja je posle šest godina ponovo otvorila liniju Pariz–Beograd.

Viz er (Wizz Air) je otvorio novu liniju između Beograda i Aerodroma Sent Egziperi u Lionu, kojim isto upravlja kompanija Vansi.

Predsednik Vansi erportsa i generalni direktor kompanije Vansi koncesije (Vinci Concessions) Nikola Notbar je rekao da omogućavanjem lakše turističke, komercijalne i kulturne razmene, svaka nova linija pomaže da se podstakne zemlja domaćin i pomogne njen ekonomski rast.Izvorni link

Slični artikli

Top