You are here
Home > Vesti > NADA: Vlada da reaguje na pretnje Izetbegovića

NADA: Vlada da reaguje na pretnje Izetbegovića

Fallback Image


BEOGRAD –

Koalicija NADA, koju čine POKS, DS S i 25 udruženja građana, danas je najoštrije osudila najnoviju izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je, kako se ističe, Srbima u Republici Srpskoj otvoreno zapretio ratom i pozvala Vladu Srbije da reaguje.

“Govor mržnje Bakira Izetbegovića nije ništa novo, ali njegov otvoreni poziv na rat Srba i Bošnjaka u Republici Srpskoj u budućnosti, ne sme da prođe bez odgovora države Srbije. Čekamo reakciju tužilaštva i međunarodnih predstavnika u BiH, jer će u suprotnom postati saučesnici bolesne mržnje Bakira Izetbegovića i direktno biti odgovorni za eventualno novo podizanje tenzija u regionu”, izjavio je kandidat za predsednika Srbije i predsednik DS S dr Miloš Jovanović.

nada, nacionalno, demokratska, alternativa

“Izetbegović javno u medijima optužuje Srbe za etničko čišćenje, zanemarujući činjenicu da je upravo srpski narod u Sarajevu i u drugim delovima Federacije Bosne i Hercegovine postao statistička greška u popisu stanovništva, a nekada ih je bilo više od 25 odsto. Odakle desetine hiljada grobova sa srpskim prezimenima iz perioda rata i više stotina hiljada izbeglica iz tih krajeva, koji danas žive u Srbiji i svedoče o strašnim zločinima i etničkom čišćenju teritorija na kojima su Srbi vekovima živeli?” – zaključio je predsednik POKS Žika Gojković.

Izetbegović je, gostujući na medijima Federacije BiH, izjavio da “ako ljudi hoće da žive, moraju biti spremni da umiru, ako hoće mir, moraju biti spremni na rat”.

 Izvor

Similar Articles

Top