Stranica
Home > Vesti > Nećemo dozvoliti ometanje normalnog rada

Nećemo dozvoliti ometanje normalnog rada


U saopštenju koje je dostavio medijima Rektorski kolegijum navodi da ne odobravaju neovlašćeni boravak bilo kojih lica van radnog vremena, kao i najavu onemogućavanja redovnih aktivnosti u Rektoratu.

Rektorat, naime, smatra da takav naÄŤin izraĹľavanja stavova nije primeren akademskoj zajednici i da je grubo zloupotrebljena otvorenost Rektorata.

U saopštenju podsećaju na juÄŤerašnje dogaÄ‘aje u zgradi Rektorata navodeći da je tokom proslave Dana Univerziteta u Beogradu u Rektorat pored zvanica ušao veći broj lica koja nisu bila pozvana, te da je nakon sveÄŤane akademije jedna grupa, koja je sebe deklarisala kao studenti iz Pokreta “1 od 5 miliona”, ušla s transparentima na koktel u dvorište Rektorata.

“U meÄ‘uvremenu se oformila i druga grupa i povremeno je dolazilo do meÄ‘usobnih verbalnih sukoba i nagoveštaja fiziÄŤkog obraÄŤuna. Studentski parlament Univerziteta u Beogradu kao jedini legitimni predstavnik studenata pokušao je da posreduje izmeÄ‘u dve suÄŤeljene strane i pozvao ih da ne vrše pritisak na rad tela Univerziteta”, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je druga grupa u kasnim popodnevnim časovima napustila zgradu Rektorata, dok je prva grupa ostala u zgradi i prihvatila je pravila kućnog reda da se zgrada zaključava od petka posle podne do ponedeljka ujutro, ali im nije bilo onemogućeno da, po potrebi, izađu i vrate se u zgradu.

U zgradi su tako ostala dva radnika stalno angaĹľovana na poslovima obezbeÄ‘enja Rektorata i petnaestak lica iz Pokreta “1 od 5 miliona”.

Danas su, međutim, kako navode, taj dogovor lica koja borave u zgradi prekršila i postavila su nove uslove, pokrila bezbedonosne kamere i time onemogućila redovnu kontrolu bezbednosti zdanja.

Postavili su i prepreke na sve ulaze u Rektorat i zahtevali da im se predaju ključevi zgrade, navode iz te institucije uz upozorenje da takve poteze neće dozvoliti.Izvorni link

Slični artikli

Top