Stranica
Home > Vesti > “Nećemo da ohrabrujemo NBA zvezde da igraju za reprezentaciju”

“Nećemo da ohrabrujemo NBA zvezde da igraju za reprezentaciju”


Džeri Kolanđelo, sportski direktor košarkaške reprezentacije SAD, rekao je da sistem kvalifikacija za Svetsko prvenstvo odgovara većini, ali ne i njima.


PTIzvor: B92

Photo by Sam Wasson/Getty Images

Kolanđelo je u opširnom intervjuu za “The Athletic” pričao o Svetskom prvenstvu koje se održava ovog leta u Kini.

Format igra veliku ulogu. Igrati tokom sezone je ubistvo. Ako sednete sa vlasnikom NBA franšize, on će vam reći – ‘slušaj, mi imamo 150 miliona dolara uloženih u tog igrača. Ako on želi da igra, mi ćemo mu dozvoliti, ali ga sigurno nećemo ohrabriti. Mi smo jedini koji smo pogođeni zbog tih ‘prozora’, pošto imamo NBA sezonu“, rekao je Kolanđelo.

Novi sistem kvalifikacija za Svetsko prvenstvo doneo nam je veliki broj utakmica u kojima najbolji košarkaši nisu mogli da igraju za nacionalne timove.

FIBA je ovaj projekat označila kao uspešan, pošto su selekcije igrale pred domaćom publikom, međutim mnogo je više kritičara nego onih koji su pohvalno pričali o takzovanim “prozorima”.

Kolanđelo je pričao i o Karmelu Entoniju, koji je legenda “Drim tima”, košarkaš s najviše poena, skokova, odigranih utakmica… Međutim, SAD je odbio Mela ovog leta.

Pre svega, imam sjajan odnos sa Entonijem. On je uradio sjajan posao. Entoni je verovatno igrao mnogo bolje za nacionalni tim, nego što je igrao u NBA. Razumem da traži drugu šansu u NBA, u nekoj drugoj ekipi, pričao je dosta u medijima da zaslužuje šansu… Mi (SAD) mislimo da bi njegovo prisustvo moglo da nam smeta (zbog toga što nema ekipu). Moramo da se fokusiramo na stil igre. Imamo veliki broj novih košarkaša… Kada bismo dodali Mela, ne znam da li bi to bilo dobro za naš novi tim. Ništa loše ne mislim o Entoniju. Volim ga. Ali mislim da u ovom trenutku ne bi bilo dobro da ga imamo u nacionalnom timu“, rekao je on.

Sjedinjene Američke Države brane zlato osvojeno 2014. godine, a u Kini će igrati u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom. Mundobasket na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.Izvorni link

Slični artikli

Top